Paulo Coelho: Jousen tie

 

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2023
Portugalinkielinen alkuteos: O Caminho de Arco (2003)
Suomentanut: Pasi Rakas Jääskeläinen
Kuvittanut: Joana Lira
Sivumäärä: 149 s.

Tarina loistavasta jousiampujasta ja pojasta, joka etsii tarkoitustaan maailmassa

Tetsuya on tarunhohtoinen jousiampuja, jonka kyvyt jousen ja nuolen kanssa ovat tehneet hänestä elävän legendan. Tetsuya on kuitenkin vetäytynyt syrjäiseen kylään, jossa kukaan ei tiedä hänen menneisyyttään. Mutta eräänä päivänä hän kohtaa pojan, joka haluaa oppia jousen tien.

Poika vaikuttuu mestarin kyvyistä, ja Tetsuyan antamien viisauksien myötä hänelle piirtyy kuva elämästä ilman pelkoa. Sen ytimessä ovat keskinäiset yhteytemme, rohkeus ottaa riskejä ja oman matkamme epävarmuuksien hyväksyminen.

Oma arvioni: Jousen tie on rakastetun sanojen alkemistin, Paulo Coelhon filosofinen pienoisromaani, jossa tutustutaan hyvän elämän peruselementteihin jousiammunnan saloihin perehtymisen lomassa. Hyvä elämä edellyttää määrätietoista työskentelyä, intohimoa, merkityksellisyyden löytämistä ja sisäistä paloa muuttaa ympäröivää maailmaa. Tarvitsemme mielen herruutta, sielun rauhaa. Se on mahdollista saavuttaa harjoittelemalla toistojen kautta. Mutta emme saa  myöskään unohtaa nöyryyttä. Elämä on jatkuvaa oppimista, ja tämä sekä sisältä että ulkoa kaunis teos on viisas opas elämän matkalla. 

Jos olet Paulo Coelhon kirjojen ystävä, pidät todennäköisesti tästäkin puhuttelevasta teoksesta.