Malin Stehn: Kun vuosi vaihtuu

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2022
Ruotsinkielinen alkuteos: Ett gått nytt år (2021)
Suomentanut: Jaana Nikula
Sivumäärä: 411 s.

 Jokaisella on salaisuus.

Jokainen joutuu luopumaan onnestaan. Taiturimaisessa psykologisessa trillerissä uusi vuosi on tuhoisampi kuin koskaan. Perinteiset uudenvuodenjuhlat vanhojen ystävysten ja heidän perheidensä kesken muuttuvat painajaiseksi. Kello käy vääjäämättä kohti puoltayötä, ja 17-vuotias Jennifer katoaa. Jotakin hirvittävää on tapahtunut. Ystävyys, perhesuhteet ja ulkoisesti täydelliseltä vaikuttavat elämät räjähtävät ilotulitteiden lailla palasiksi.

Menestystrilleri koukuttaa lukijan yllättävillä käänteillään ja herättää samalla myötätunnon. Kello käy, ja kysymykset syyllisyydestä, vastuusta, aikuisuudesta ja petoksesta repivät ihmiset rikki, paljastavat kipeät salaisuudet.

Oma arvioni:  Uudenvuodenjuhlinta päättyi kadonneen nuoren etsimiseen ja suureen huoleen siitä, mitä tytölle oli tapahtunut. Tämä psykologinen trilleri tarjosi koukuttavaa jännitystä ja yllätyksellisiä käänteitä loppuun asti.  Tapahtumia tarkasteltiin eri henkilöiden näkökulmista, ja välillä liikuttiin myös eri ajassa. Paketti pysyi minusta kuitenkin varsin hyvin kasassa. Pidin sujuvasta kerronnasta, mutta sen sijaan monen henkilön toiminta ärsytti välillä aika paljonkin. 

Suosittelen tätä trilleriä kaikille koukuttavan psykologisen jännityksen ystäville.