Emmy Abrahamson: Kuinka rakastua mieheen joka tulee puskista

 

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2023 (2. painos)
Ruotsinkielinen alkuteos: Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske
Suomentanut: Outi Menna
Sivumäärä: 265 s.

Rakkaus haisee. Tai tarvitsee vähintäänkin suihkua.  

Wienissä asuva kolmekymppinen Julia on kyllästynyt elämäänsä. Opettajantyö ja kissan kanssa vietetyt koti-illat tuntuvat tylsiltä, eivätkä mielikuvituskeskustelut naapurissa asuvan menestyskirjailijan kanssa pelasta tilannetta. 

Kaikki muuttuu, kun Karlsplatz-aukiolla Julian viereen istahtaa koditon Ben. Puskista ilmestyvä mies on ruokottomasta ulkomuodostaan huolimatta hauska ja sydämellinen. Julia huomaa nauttivansa elämästä aivan uudella tavalla seikkailunhaluisen Benin rinnalla. Voiko kahden eri maailmasta tulevan ihmisen rakkaus kuitenkaan kestää?

Epäsovinnainen rakkaustarina on niin uskomaton, ettei se voisi olla totta. Paitsi että se on. Kuinka rakastua mieheen joka tulee puskista perustuu kirjailijan omaan elämään. 

Oma arvioni: Odotin kirjan olevan hauska, mutta oikeastaan ainoa asia, joka minua siinä edes hymyilytti, oli kirjan nimi. Näin ollen en pitänyt lukemastani juuri lainkaan. Liian moni asia ärsytti niin käytetyssä kielessä kuin tarinassakin,  joten halusin oikeastaan lukea tämän vain nopeasti alta pois. No, kaikesta ei tarvitse tykätä, ja pettymyksestä päässee parhaiten yli tarttumalla seuraavaan (toivottavasti hyvään) kirjaan.