Christina A. Saks: Parempi sinä – parempi maailma

 

Kustantaja: Momentum Kirjat
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 268 s.

 7-portainen malli tasapainoisempaan elämään

Christina A. Saksin esikoistietokirja syventyy ihmisen olemukseen ja ihmisyyteen sekä tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman itsetuntemukseen. Kirjassa hän esittelee oman kehittämänsä 7-portaisen mallin, joka avaa oven henkilökohtaiseen kasvuun ja tehokkaampaan itsensä kehittämiseen. Teos on täynnä konkreettisia esimerkkejä ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat lukijoita soveltamaan näitä oppeja omassa arjessaan eri tilanteissa.

Oma arvioni: Tämä kirja kannustaa itsensä kehittämiseen eri elämän osa-alueilla ja opastaa lukijaa lempeästi vaiheittaisen itsensä kehittämisen suunnitelman laatimisessa.   Ihmisenä emme ole koskaan valmiita, vaan itseään voi kehittää jatkuvasti. Samalla maailmastakin tulee parempi. Tässä jokaiselle ihmiselle yksilöllisessä prosessissa keskeistä on tutkia, reflektoida ja toimia.  

Vaikka tässä teoksessa olikin paljon itselleni ennalta tuttua asiaa, ymmärrän nyt entistä paremmin etenkin eri aikaperspektiivien merkityksen niin toiminnan onnistuneen suunnittelun kuin kestävän tavoitteiden saavuttamisen kannalta.