Daniel H. Pink: Katumisen taito – Kuinka menneestä voi oppia

 

Kustantaja: Tuuma
Julkaisuvuosi: 2024
Englanninkielinen alkuteos: The Power of Regret - How Looking Backward Moves Us Forward
Suomentanut: Kaisa Koskela
Sivumäärä: 279 s.

Kaikkia meitä kaduttaa. Lukuisten tutkimusten mukaan katumus on ihmisten useimmin tuntema kielteinen tunne.   

Olipa katumuksen aihe iso tai pieni, katumuksen tunnetta ei kannata ohittaa. Katumuksen tunne osoittaa meille oppimisen ja elämässä kasvamisen paikat.

Tämä kirja opettaa, miten katumista voi käyttää myönteisenä voimana niin, ettei se lannista. Kirja osoittaa, millä tavalla katumuksen monia vahvuuksia voi käyttää parempien päätösten tekemiseen, tehokkaampaan työntekoon ja opiskeluun sekä tuomaan merkityksellisyyttä elämään. 

Katuminen ei ole vaarallista tai epänormaalia. Se on terveellistä ja yleismaailmallista, olennainen osa ihmisenä olemista. Katuminen on arvokasta. Se selkeyttää ja ohjaa. Katumus tekee meistä inhimillisiä. Se antaa meille toivoa.

Oma arvioni: Jos ajattelet, ettet kadu elämässäsi mitään ja se on hyvä asia, lue tämä kirja niin ymmärrät, ettei asia todellakaan ole niin. Katuminen on meille hyväksi. Se tekee meistä inhimillisiä ja parempia ihmisiä. Onneksi kysymyksessä on taito, jonka voimme oppia ja jossa voimme kehittyä jatkuvasti. 

Tämä tuore opas kannustaa lukijaa rehelliseen itsereflektioon. Jos katumus kiinnostaa, tartu tähän kiinnostavaan kirjaan. Suosittelen lämpimästi.