L. T. Shearer: Kissa, joka pyydysti tappajan

 

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2024
Englanninkielinen alkuteos:The Cat Who Caught a Killer
Suomentanut: Pirjo Lintuniemi
Sivumäärä: 365 s.

Viiksekäs etsivä saapuu rikospaikalle 

Eläköitynyt poliisi Lulu Lewis suree hiljattain menehtynyttä aviomiestään. Miehen kuolema vei Lewisilta unelman hiljaisista eläkevuosista omassa jokilaivassa. Elämä on tyhjää, kunnes eräänä kauniina kesäpäivänä Lewisin elämään tassuttelee Conrad. Kulkukissa, joka on myös etsivä. 

Lewis viettää päivänsä lähistöllä asuvasta iäkkäästä anopistaan huolehtien. Kun anoppi menettää henkensä epäilyttävissä olosuhteissa, heräävät entisen poliisin vaistot, ja Lewis päättää selvittää kuolemantapauksen juuriaan myöten. Ja hänen apunaan joka askeleella on eräs hyvin erityinen kissa. 

L. T. Shearerin romaani Kissa, joka pyydysti tappajan on viekas ja omaperäinen murhamysteeri, joka jättää lukijan sydämeen tassun muotoisen jäljen. Miau!

Oma arvioni: Tämä Conrad-kissan tutkimuksia -sarjan avausosa oli viihdyttävää luettavaa. Jännitys oli minun makuuni sopivan "pehmeää". Kuten blogini seuraajat ovat varmasti jo huomanneet, jännityskirjallisuuden lukeminen on minulle nykyään enää satunnaista. Kun kuulin tästä kirjasta, tiesin heti haluavani lukea sen. Jos olisi ollut mahdollista, olisin lukenut  romaanin varsin kevyesti yhdellä istumalla, niin vahvasti tarina vei mukaansa. En malta odottaa, että hurmaava Conrad jatkaa tutkimuksiaan.