Johanna Pentikäinen: Sanojesi voima – Taitoa ja tarkoitusta kirjoittamiseen

 

Kustantaja: Art House
Julkaisuvuosi: 2024
Sivumäärä:168 s.

Kirjoittamisessa kohtaavat itse ja maailma
 
Kirjoitustaito on paljon enemmän kuin sanoja paperilla tai tietokoneen näytöllä. Se on taito, joka liittää meidät maailmaan.
 
Johanna Pentikäinen avaa teoksessaan kirjoittamisen merkitystä inhimillisenä taitona. Sanojesi voima johdattaa pohtimaan kirjoittamista ensi sijassa sen tarjoamien mahdollisuuksien kautta. Juuri ne ovat myös syy oppia kirjoittamisen taitoja.
 
Sanojesi voima kannustaa ja motivoi jokaista kirjoittajaa ja tarjoaa runsaasti työkaluja ja harjoituksia oman kirjoittamisen tueksi ja kirjoittamista opettaville.
 
Oma arvioni: Tämä kirja  avaa lukijalleen kiinnostavasti kirjoittamisen moniulotteisuutta ja siihen liittyviä erilaisia tavoitteita sekä kirjoitustaitojen muuttuvia merkityksiä jatkuvasti kehittyvässä maailmassa, vaikkapa tekoälyn kanssa, mutta toki vielä sen jälkeenkin. Teoksessa esitellään kirjoittajan yhdeksän askelta havainnosta toisten tekstien ja ihmisten kautta omaan ääneen. 

Tämän kirjan ja sen harjoitusten avulla olen jälleen löytänyt suuntaa myös omaan kirjoittamiseeni, joten voin lämpimästi suositella Sanojesi voima -teoksen lukemista sinullekin, jos etsit teksteillesi tarkoitusta tau haluat kenties kurkottaa kohti tuntemattomia todellisuuksia.