Maija Kajanto: Korvapuustikesä

 

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2022
Sivumäärä: 320 s.

Pellillinen rakkautta, kiitos

Kristiina Kivimaa saa tarpeekseen ravintola-alan pyörityksestä, nousee bussiin ja suuntaa pikkukylään Keski-Suomeen. Pyhävirralla odottaa nuoren naisen turvasatama, mummo, joka osaa leipoa maailman parasta pullaa ja jonka kahvila kaipaa kipeästi uutta kokkia.

Pienen kylän yhteisö ja kotiruoan tuoksu vievät Krissen mukanaan, lukioaikainen poikaystävä nostattaa sykettä ja nuoren kaupunginjohtajan työhuoneessa kahvilan naapurissa valot palavat iltamyöhään. Mutta samalla alkavat pintaan nousta myös tapahtumat, joita Krisse mieluiten ei ajattelisi.

Onko menneisyyden haamuja mahdollista päästä pakoon? Ja onko todella hetkiä, jolloin pulla voi parantaa kaiken, sydänsuruista särkeviin jalkoihin.

Korvapuustikesä on ahmimiskirjallisuutta viihdenälkäisille. Teos aloittaa Kahvila Koivu -sarjan.

Oma arvioni: Olipa mukava kepeän kesäinen viihderomaani. Vaikka jotkin tapahtumakäänteistä olivatkin aika hyvin arvattavissa, ei se ainakaan minua haitannut. Ja oli tarinassa toki jotain yllättävääkin. Pidin kirjan tunnelmasta kovasti,joten olen varma, että tulen vierailemaan Kahvila Koivussa toistekin. Kirjaa lukiessa tuli korvapuustinälkä.

Jos etsit mutkatonta luettavaa juhannukseksi, Maija Kajannon Korvapuustikesä on mainio valinta.