Hanna Velling. Pieni puoti Punavuoressa

 

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2024
Sivumäärä: 254 s.


Hyvän mielen romaani pienestä puodista ja suurista teoista
 

Metin elämä on kaivannut selkeämpää suuntaa sen jälkeen, kun hän joutui jättämään työnsä mainostoimistossa. Suhde varattuun mieheen ei ole edennyt Metin toivomalla tavalla, ja vuokrakin pitäisi saada maksettua.

Uutta, joskaan ei ehkä ihan selkeää, on luvassa, kun Metti perii yllättäen lastenvaatteiden second hand -kaupan. Kaupunkilaissinkun päivät täytyvät asioista, joista hän ei oikeastaan tiedä yhtään mitään: taaperoista, pikkuisista vaatteista, kirjanpidosta ja liikkeenharjoittamisen ihmeellisyyksistä. Avukseen Metti saa puodille persoonallisen työharjoittelijan, jolla on heikko keskittymiskyky, mutta ideoita pursuava mielikuvitus.

Kolibriksi nimetty pieni puoti ohjaa ihmisen Punavuoren kaduilta todellisten aarteiden äärelle, mutta onko tuoreella kauppiaalla lopulta edessään vain uusi iso sotku, jossa sekä bisnes- että mieskuviot ovat iloisesti sekaisin? Ja miksi sukulaistäti halusi testamentata puodin juuri Metille?

Oma arvioni: Mukavan kevyttä kesälukemista lomapäivän iloksi. Puoti vaikutti minusta sympaattiselta paikalta ja sen pyörittämistä oli kiinnostava seurata. Papu oli hahmona mukavalla tavalla erilainen. Sen sijaan päähenkilön sekoilut miesten kanssa eivät itseäni erityisesti kiinnostaneet. 
 
Jos etsit nopealukuista hyvän mielen viihdekirjaa, Pieni puoti Punavuoressa, on ihan hyvä valinta.