Liina Putkonen: Unohdettujen unelmien kirjasto

 

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 380 s.

Elämä antaa ja kantaa, kun sen antaa kantaa.

Näin tapasi Aina Varjorannan äiti sanoa. Ainasta kuitenkin tuntuu, että elämä on vain ottanut siitä lähtien, kun syöpä vei äidin. Vuosi tragedian jälkeen Aina uskaltautuu Helsingistä kesäksi kirjastonhoitajaksi Kielokoskelle maaseudun rauhaan. Yllättäen kirjasto paljastuukin kirjoista riisutuksi jumppasaliksi, ja Ainalla on täysi työ puolustaa perinteikkään kyläkirjaston tulevaisuutta. Kuin varkain elämään alkavat kuitenkin palautua värit, rakkaus ja usko äidin vanhaan viisauteen.

Unohdettujen unelmien kirjasto aloittaa lämminhenkisen Kielokoski-sarjan, joka on kunnianosoitus kirjojen voimalle yhdistää, lohduttaa ja luoda uskoa uusiin alkuihin.

Oma arvioni: Tämä romaani päätyi lukulistalleni ennen kaikkea kiinnostavan nimen ja kauniin kesäisen kansikuvan vuoksi. Kansien väliin kätkeytyi ihanan kesäinen tunnelma, ripaus maalaisromantiikkaa ja myös elämän tummempia sävtjä sen salaperäisyyttäkään unohtamatta. Tulen mielelläni piipahtaan Kielomäelle Ainan ja hänen ystäviensä seuraan uudestaankin, kun kaipaan mutkatonta luettavaa. Kirjasta jäi hyvä mieli vähän samaan tapaan kuin vanhoista maalaiskomedioista. .