Kuka & mitä?


Hei,

olen Satu Järvinen, vuonna 1974 syntynyt intohimoinen ja lähes kaikkiruokainen lukija ja monipuolinen kirjoittaja. Arvostan maamme mainiota kirjastolaitosta ja rakastan kaunista suomen kieltä. Nykyään naputtelen näppäimistöä ahkerasti Aurajoen tällä puolen.

Olen blogannut lukemistani kirjoista jo lokakuusta 2006 lähtien, joten lukupäiväkirjastani löytyy runsaasti luettavaa monenlaisille lukijoille: kiinnostavista elämäkerroista, jännittäviin dekkareihin ja monenlaisista runoteoksista eri alojen tietokirjoihin. Viimeksi mainitut tulivat toki mukaan blogiin vasta joitakin vuosia myöhemmin, kun halusin monipuolistaa sen tarjoamaa sisältöä entisestään. 


Kirjat ovat oleellinen osa jokapäiväistä elämääni, joten minun on kerta kaikkiaan mahdotonta kuvitella elämääni ilman niitä. Siksi minun on helppo yhtyä tuntemattoman ajattelijan toteamukseen siitä, että koti ilman kirjoja on kuin huone ilman ikkunaa. 

"On löydettävä oma reitti ja tehtävä. 
Kirja on kartta. 
Lukeminen on tehokkainta treeniä, 
kun suunnistetaan ihmisiksi ja ihmisinä."

Näin osuvasti on todennut kirjailija Juha Hurme. Siinäpä onkin hyvä syy lukea ihan jokaiselle meistä. Siksi kai minäkin oikeastaan luen ja haluan innostaa myös sinua  lukemaan. Se todellakin kannattaa – aina.


Olet siis lämpimästi tervetullut kanssani kirjaisalle matkalle. Toivottavasti viihdyt. 

                              Satu / Kirjat kertovat

P.S. Lukemistottumuksistani ja kirjablogini vaiheista sekä "kirjallisista kohokohdista" vuosien varrelta voit lukea lisää tästä.