KUKA & MITÄ?

Hei,

etsitkö kiinnostavaa luettavaa, kaipaatko apua lukujumin selättämiseen, ideoita kirjalahjan hankintaan tai tukea kadonneen lukemisen ilon löytämiseen? Olet lämpimästi tervetullut Kirjat kertovat -sivustolleni. Täältä löydät monenlaista kauno- ja tietokirjallisuutta meiltä ja maailmalta, ajankohtaisia kirja-arvioita, kiinnostavia kirjapostauksia ja innostavia lukuhaasteita.


Olen
Satu Järvinen, lähes kaikkiruokainen lukija ja tietopainotteinen kirjoittaja, joka runoilee satunnaisesti. Arvostan maamme mainiota kirjastolaitosta ja rakastan kaunista suomen kieltä. Kirjat ovat niin oleellinen osa jokapäiväistä elämääni, että minun on kerta kaikkiaan mahdotonta kuvitella pärjääväni ilman niitä. Siksi minun onkin helppo yhtyä tuntemattoman ajattelijan toteamukseen siitä, että koti ilman kirjoja on kuin huone ilman ikkunaa.  Lukemistottumuksistani, kirjablogini vaiheista ja tähänastisen elämäni "kirjallisista kohokohdista" voit lukea lisää tästä.

Olen blogannut lukemistani kirjoista jo lokakuusta 2006 lähtien, joten blogistani löytyy luettavaa laidasta laitaan:  kiinnostavista elämäkerroista, jännittäviin dekkareihin ja monenlaisista runoteoksista eri alojen tietokirjoihin sekä lasten- ja nuortenkirjoihin. Viimeksi mainitut tulivat toki mukaan blogiin vasta joitakin vuosia myöhemmin, kun halusin monipuolistaa sen tarjoamaa sisältöä monenlaisille ja eri-ikäisille kirjojen ystäville entisestään.

Koska kasvatustieteilijänä tiedän lukemisen monenlaisista hyödyistä, haluan omalta osaltanikin pyrkiä innostamaan lapsia ja nuoria lukemaan. Niinpä olen listannut myös erilaisia linkkejä lasten ja nuorten lukuinnon kasvattamisen tueksi. Kirjapostauksissa käytetään tunnisteita, jotka toivottavasti auttavat  sinua kiinnostavien kirjojen löytämisessä. Tarjoan nykyään myös kohdennettuja lukuvinkkejä niin kasvattajille ja opettajille, coacheille ja terapeuteille kuin kirjoittajille, lukijoille ja matkailijoillekin. Mutta luulenpa, että blogistani löytyy runsaasti  luettavaa kaikenlaisille kirjaihmisille muun muassa ikään, sukupuoleen ja koulutustaustaan katsomatta. 

Vaikka pääpaino on etenkin tänä päivänä tuoreessa kotimaisessa kirjallisuudessa, klassikoitakaan ei ole täysin unohdettu, eikä tietenkään laatukirjallisuutta muualta maailmasta. Siksi olen listannut niin Finlandia-palkitut kuin Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajatkin kautta aikojen. 

"On löydettävä oma reitti ja tehtävä.
Kirja on kartta.
Lukeminen on tehokkainta treeniä, 
kun suunnistetaan ihmisiksi ja ihmisinä."


Näin osuvasti on todennut kirjailija Juha Hurme. Siinäpä onkin hyvä syy lukea ihan jokaiselle meistä. Siksi kai minäkin oikeastaan luen ja haluan innostaa myös sinua  lukemaan. Se todellakin kannattaa – aina. Toivottavasti viihdyt seurassani tällä kirjaisalla matkalla.

                                                      Lukemisiin
                                                                     
Satu💙 Sivustoa on päivitetty 17. tammikuuta 2024.