Petri Pirkola & Jaakko Seppälä: Mauro Mozzarella ja ihmeellinen Italia

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 55 s.

Mauro Mozzarella ja ihmeellinen Italia on osa alakouluikäisille ja kaikille lapsenmielisille suunnattua Pallo haltuun -matkaopassarjaa. Kirja esittelee Italian sanoin ja kuvin kokonaisvaltaisesti ja lapsia kiehtovalla tavalla. Mauron matkassa näet ja koet mm. Italian historian, kulttuurin ja luonnon. Tutustut erikoisiin paikkoihin ja tapahtumiin, ruokaa ja reseptejä unohtamatta. 

Oma arvioni: Tämän oppaan avulla pääsee mukavalle matkalle Italiaan, vaikka ei olisikaan lähdössä sinne lomalle. Ja, jos tämä "saapasmaa" kutsuu, oppaasta löytyy tietoa sekä nähtävyyksistä että tapahtumista. Kirja on täynnä kiinnostavia ja hauskoja faktoja niin Italian historiasta, kulttuurista kuin luonnostakin. Eikä maan herkkuja tai kaunista ja dramaattiselta kuulostavaa kieltäkään ole unohdettu. Jos haluat tietää, miksi Milanossa ei kannata näyttää hapanta naamaa, lue tämä opas. Ciao!  

P.S. Tässä mainiossa matkaopassarjassa ovat aiemmin ilmestyneet sekä Pedro Paella ja Espanjan erikoisuudet että Patricia Patonki ja riemukas Ranska.