Jari ja Kati Tervo: Ukko ja mökki

 

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2024
Sivumäärä: 267 s.

Millaista on Ukon elämä maalla?


Kirjailijapariskunta viettää pitkää kesää mökillä. Ukko on jo aikuinen, mutta rakastaa silti punaisen frisbeen perässä juoksemista. Hän vahtii sohvan selkänojalla istuen valtakuntaansa, kyttää iskän sukkia, haukkuu pihaan ajavat autot ja telkkarissa vilahtavat lajikumppanit.

Mökin rakennusprojekteissa riittää tarkkailtavaa. Kirsu väristen hän haistelee tuulen suuntia ja seuraa sorsien lipumista ruokojen seassa. Ukon perhe ei kaipaa täältä minnekään.


 ”Meidän lahdellemme oli lentänyt eilen kaksi kanadanhanhea. Niitten laulu muistuttaa ruosteista trumpettia.”

Oma arvioni: Tämän kirjan kautta oli mukavaa päästä viettämään mökkielämää Ukon ja hänen ihmistensä seurassa. Lukiessa tuli todella kesäinen olo. Ukon touhuja seuratessa muistin ja muistelin monia ihania hetkiä omien rakkaiden koirieni kanssa ja sitä suurta huolta aina silloin. kun karvaisella kaverilla ei ollutkaan kaikki hyvin. Kunpa osaisi koiran tavoin elää juuri tässä hetkessä huomisesta murehtimatta. Se kun tulee joka tapauksessa, jos on tullakseen...

Vaikka Ukon rooli kirjassa keskeinen onkin, puhutaan siinä paljosta muustakin: sairastumisesta, remontoinnista, rakkaudesta ja ystävyydestä. Jos etsit kirjaa, joka naurattaa ja koskettaa, lue Ukko ja mökki. Suosittelen lämpimästi.